Trees en Frans

We starten het nieuwe jaar met een blog over onze kook-, bak- en eetervaringen. We hopen mensen hiermee te inspiren nog meer te genieten van samen eten en samen koken.
Koek en ei zijn twee lekkere etenswaren die goed samengaan. In figuurlijke zin staan ze voor de aangename sfeer tussen twee mensen met gelijkwaardige karakters.
Veel plezier! Frans & Trees

Welkom bij Koek en Ei

Zomer 2022

Een foodblog van en voor mensen die van koken, bakken en eten houden!
We koken graag met groenten uit het seizoen, letten op waar onze ingrediënten vandaan komen en werken zo veel mogelijk met onbewerkte producten.

We vinden het leuk om reacties te lezen. Dat kan met het contactformulier. We zullen proberen daar snel op te reageren.


Not-Poke-Bowl

Not-Poke-Bowl Op warme dagen is een lichte maaltijd wel zo lekker. Een (Not-Poke-) Bowl kan dan erg goed uitkomen, met verschillende hapjes op één bord kun je lekker in de tuin onder een boom gaan zitten eten.

We zorgen voor flink wat afwisseling bij de bowl. In het midden ligt soms pasta, rijst of bulgur. Op de foto ligt grove bulgur met wat stukje abrikoos en rozijnen.

Er omheen koude linzen, komkommer sla en tomaat, en een paar warme hapjes. In dit geval stukjes gegrilde zoete aardappel (met wat ras el hanout-kruiden), ook gegrilde stukjes wortel, en onze zelfgemaakte balletjes.

Ook erg lekker is een hapje kleingesneden bietjes, eventueel met wat koriander.

Als garnering wat bosui en stukjes feta.

Geplaatst op 12 augustus 2022 door Frans